top of page
Search
  • Writer's pictureCatharina Messell

5 gode grunde til at prioritere de små åndehuller i hverdagen

Updated: Nov 10, 2018


Når vi gør en aktiv indsats for at bringe nervesystemet i ro, bevæger vi os fra automatpilot til bevidst nærvær. Når vi er til stede i nuet, kan vi mærke, hvad der giver os værdi og glæde i livet, og kan bevidst pejle vores aktiviteter i den retning.

 

Du kender det sikkert godt. Du løber igennem dagens mange gøremål, hurtig og effektiv, og uden at holde ret mange pauser. Fordi du tænker, at når først du har udrettet alt, hvad der står på dagens to-do, SÅ kan du læne dig tilbage og holde en velfortjent pause. Man må jo yde før, man kan nyde, ikk?

Problemet med den tankegang er, at der hele tiden dukker nye opgaver op, som maser sig med ind på listen over ting der skal gøres, før du kan give dig selv et hvil. Resultatet er, at du aldrig når til den pause, før dagen er forbi og du er helt udkørt.

Men der er faktisk rigtig mange gode grunde til at huske at lægge små åndehuller ind i hverdagen. Her kommer de første 5:


  1. Slå din automatpilot fra Når vi gør en aktiv indsats for at bringe nervesystemet i ro, bevæger vi os fra automatpilot til bevidst nærvær. Når vi er til stede i nuet, kan vi mærke, hvad der giver os værdi og glæde i livet, og kan bevidst pejle vores aktiviteter i den retning.

  2. Lad din krop regenere Når vi tillader krop og sind at få et hvil, bevæger vi os fra ”kamp-frys–flugt”-tilstand til ro og opladning. Det er i denne tilstand, at vores celler kan regenerere. Det er herfra vi skaber udgangspunktet for et længere liv med mindre sygdom. Forskningen viser, at 80-90 % af alle sygdomme er stressrelaterede.

  3. Ro giver plads til kreativiteten Vi finder kilden til kreativitet og nye idéer her. Mange af de største og mest visionære idéer er blevet til under bruseren eller under en travetur i skoven. Det, som kan tage den rationelle, logiske del af hjernen en evighed at udarbejde, kan fremkomme på en let og legende måde uden anstrengelse, når vi åbner for andre lag af bevidstheden.

  4. Det giver overskud og livsglæde Vi bliver gladere, mere rummelige, nærværende og empatiske, fremfor at være korte for hovedet, opfarende og på vagt. – til glæde for både os selv, vores kolleger, venner og familie!

  5. Åndehuller giver god energi økonomi Vi økonomiserer faktisk med vores energi, når vi løbende lægger små åndehuller ind i hverdagen, frem for at tro, at vi skal løbe en maraton, før vi må koble fra. Det betyder, at vi i sidste ende får udrettet mere uden at løbe tør for energi.

Så det er bare med at komme i gang – ikke flere undskyldninger..

bottom of page